Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?
Hemen hemen tüm hanelerde doğalgaz tesisatı ile ısınma sağlanıyor. Bu alanda kritik noktalardan biri de kombi bakımı. Birçok kişi kombi bakımı nasıl yapılır bilmemek ile beraber kombi bakımının ne derece önemli olduğundan da bir haber.
Bu içeriğimizde kombi bakımı nedir, faydaları nelerdir, nasıl yapılır gibi sorulara yanıt vereceğiz. Bunun yanı sıra kombi bakımı ücreti gibi çok merak edilen konular hakkında da bilgilere ulaşabileceksiniz.
Kombi Bakımı Nedir?
Evlerimizde doğalgazın dağıtımında ve ayarlanmasında kullanılan kombiler oldukça önemlidir. Sektörde saygı duyulan isimlerin hepsinin buluştuğu ortak nokta düzenli olarak kombi bakımı yapılması gerektiği üzerinedir.
Kombi bakımı yapılması sayesinde performans kaybının önüne geçilirken, yakıttan tasarruf etme imkanı da sağlanır. Özellikle kış aylarına girmeden yapılacak kombi bakım işlemleri kış boyunca hem sizleri hem de cebinizi rahatlatacaktır.
Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?
Kombi bakımı başlı başına tek bir işlemden oluşmaz. Eğer yeterli ekipman ve bilgi seviyesine sahip değilseniz uzmanlardan yardım almanız önerilir. Kendi başınıza bu işe girecekseniz gereken tüm önlemleri almanızı şiddetle tavsiye ederiz. Bu bölümü sonlandırmadan tekrar etmeliyiz; KOMBİ BAKIMI İÇİN UZMANLARDAN YARDIM ALINIZ.
- Kombi bakımına başlamadan önce temel fonksiyonları (sıcak su, ocak ve kalorifer) kontrol edin.
- Sonraki adımda kombi etrafından su sızıp sızmadığını kontrol edin.
- Kombi kapalı bir devre olduğu için iç kısmında tozlanma olabilir, bu sebeple kombinizin kapaklarını kılavuzunda belirtilen şekilde açın ve tozları temizleyin.
- Kombiye gelen ve kombiden giden elektrik ve gaz bağlantılarını kontrol edin.
- Kombi baca fanını inceleyin, aksi bir durum yok ise temizleme işlemini gerçekleştirin.
- Kombide yer alan mevcut suyu boşaltın.
- Suyu boşaltmanın ardından genleşme tank hava değerini ölçün, standartlardan düşük ise hava basımı gerçekleştirin.
- Brülör temizliğini gerçekleştirin.
- Yanma haznesi bölümünü dikkatlice temizleyin.
- Ateşleme iyon elektrodu kısmını kontrol edin.
- Üç yollu vana adı verilen parçayı demonte edin, temizleyin ve montajını gerçekleştirin.
- Gaz için ayar kontrollerini gerçekleştirin.
- Kombide bulunan kalorifer filtresini sökün ve temizleyin, temizlik bittikten sonra montaj işlemini gerçekleştirin.
- Bar seviye 1.5 seviyesine gelene kadar aşağıda bulunan vanadan su ekleyin.
- Kombi fonksiyonlarını tekrardan kontrol etmenin ardından işlemi bitirin.
Kombi Arızalanması Durumu
Bildiğiniz gibi kombilerin büyük bir çoğunluğu dijital sistemlere sahip. Üzerindeki devre üzerinden kendi içerisindeki arızayı kullanıcılara iletmekte. Kombi bakımı esnasında fark edilebilecek arızalar için uzmanlardan yardım almalısınız. Yukarıda da değindiğimiz gibi bu işlemleri uzmanlar yapar ise gerekli adımlar daha sağlıklı şekilde atılır.
Arıza tespiti sonrası gerekli müdahale hemen yapılabilir. Eğer parçalardan birinde arızalanma var ise garantiniz ışığında veya uzmanların talep ettiği ek ücret karşılığında yeni parça temin edilebilmektedir.
Kombi Bakımı Faydaları
Kombi bakımı yaptırmanız halinde ilk olarak kombinizin ömrünü uzatırsınız. Elektronik sistemlerde bakım işlemler oldukça önemlidir ve kombiler de bu klasmana dahiller. Buna ek olarak kombinizin ısıtma performansı da kombi bakımı ile doğru orantılıdır. Bakımı yapılmış cihazlar diğer cihazlara oranla daha yüksek ısıtma performansı sağlarlar.
Tüm bunlara ek olarak kombi bakımı ile beraber hem can güvenliğinizi hem de tesisattaki parçaların güvenliğini sağlarsınız. Bunun için uzmanlar ile çalışmanızı önermekteyiz.
Kombi Bakım Fiyatları
Kombi bakımı nasıl yapılır, faydaları nelerdir gibi konulara değindik. Bu yazımızı sonlandırmadan önce en merak edilen konulardan biri olan kombi bakımı ücreti hakkında konuşmak gerek. İnternet üzerinde birçok sitede fiyatlara dair bilgiler yazsa da bu sayılar varsayıma dayanır. Günümüzde değişen dolar kuru, her haneye farklı doğalgaz tesisatı kurulması ve her cihazın farklı işlevlere sahip olduğu ortadadır. Bu sebeple direkt olarak belirli bir kombi bakımı ücreti belirtmek gerçek dışı olacaktır.
Anahtar Kelimeler:
Kombi bakımı
Kombi bakımı ücreti
Kombi bakımı nasıl yapılır
Kombi bakım fiyatları